9 Haziran 2015 tv8 Ver Fırına Görkem Doğan Meyveli Beyaz PastaTarifi İzle - Ver Fırına 9 Haziran 2015 Görkem Doğan Meyveli Beyaz Pasta Tarifi birazdan sizlerle olacak.
Malzemeler:
Pastacı kreması malzemeler:
Malzemeler:
Pandispanya:
Pastacı kreması malzemeler:
- süt 750 ml
- şeker 225 gram
- yumurta sarısı 9 adet
- un 60 gram
- mısır nişastası 45 gram
- vanilya 1 paket
- krema 100 gram
Hazırlanışı:
Un nişasta ve kabartma tozu harmanlanır. Yumurta sarısı ve şekerin yarısı mayonez kıvamı alana kadar çırpılır. Yumurta aklarıyla şekerin diğer yarısı köpürtülür.
Beyazların olduğu karışım, sarıların olduğu karışıma söndürmeden eklenir. Su eklenir ve unlu karışım yumurtalı karışıma spatula ile yedirilir 170 derece fırında pişirilir.
Beyazların olduğu karışım, sarıların olduğu karışıma söndürmeden eklenir. Su eklenir ve unlu karışım yumurtalı karışıma spatula ile yedirilir 170 derece fırında pişirilir.
Kreması için Süt ısıtılır.İçerisine vanilya eklenir. Şeker ve yumurta sarıları mayonez kıvamına gelene kadar çırpılır. Nişasta ve un eklenir, süt yavaşça bu karışıma eklenir ve tekrar ocağa alınıp kıvam alana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra krema ile çırpılıp kıvamı ayarlanır.
Son olarak çilek ve muzlarla birlikte pastanın katları döşenir ve pandispanyanın artıkları robottan çekilerek kenarlarda dekor olarak kullanılır.
0 yorum:
Yorum Gönder