Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
YABAN MERSİNLİ PASTA
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı su
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 poşet köpürtülmüş şanti
Arası için:
- 1 kase yaban mersini
Üzeri için:
- Yaban mersini
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürüp beyazlayana kadar çırpıyoruz. Suyu döküp tekrar çırpıyoruz. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave ediyoruz ve tekrar mikserle çırpıyoruz. Pasta çemberinin altını yağlı kağıtla kapatıyoruz. Kalıbı sıvıyağla yağlıyoruz. Kek harcını döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kreması için, sütü küçük bir tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave edip çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krema tamamen soğuyunca 2 kaşık krem şantiyi içine katıp mikserle karıştırıyoruz. Pasta keki pişip de soğuyunca çemberinden çıkarıyoruz. Enlemesine 3 kat çıkacak şekilde kesiyoruz. Pasta çemberini yıkayıp kurulayarak servis tabağına koyuyoruz. İlk kat keki çemberin içine koyuyoruz. Üzerine biraz krem şanti sürüyoruz. Kremanın içine yaban mersinlerini katıyoruz ve karıştırıyoruz. Kekin üzerine kremanın yarısını döküyoruz. İkinci kat keki de üzerine kapatıyoruz. Yine önce biraz krem şanti sürüyoruz. Kalan kremayı koyuyoruz. Son kat keki de koyuyoruz. Kalan krem şantiyi üzerine sürüyoruz. Çemberi dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz. Üstüne yaban mersinleri koyup, hindistan cevizi serperek servis ediyoruz.
Kreması için, sütü küçük bir tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave edip çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krema tamamen soğuyunca 2 kaşık krem şantiyi içine katıp mikserle karıştırıyoruz. Pasta keki pişip de soğuyunca çemberinden çıkarıyoruz. Enlemesine 3 kat çıkacak şekilde kesiyoruz. Pasta çemberini yıkayıp kurulayarak servis tabağına koyuyoruz. İlk kat keki çemberin içine koyuyoruz. Üzerine biraz krem şanti sürüyoruz. Kremanın içine yaban mersinlerini katıyoruz ve karıştırıyoruz. Kekin üzerine kremanın yarısını döküyoruz. İkinci kat keki de üzerine kapatıyoruz. Yine önce biraz krem şanti sürüyoruz. Kalan kremayı koyuyoruz. Son kat keki de koyuyoruz. Kalan krem şantiyi üzerine sürüyoruz. Çemberi dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz. Üstüne yaban mersinleri koyup, hindistan cevizi serperek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder