Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
Yarım tavuk göğsü
1 çay bardağı tel şehriye
1 havuç
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
tuz
tavuk suyu
Hazırlanışı:
Tavuk göğsü haşlıyoruz. Kaynar kaynamaz ilk suyunu döküyoruz. Tekrar temiz su koyuyoruz. Tavuk suyuna lezzet katmak için iri doğranmış havucu, soğanı, tane karabiberi, defne yaprağı ve tuzunu koyup kapağını kapatarak tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Tavuğumuz pişince alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan tavuğu didik didik parçalıyoruz. Soğanı ve sarımsakları minik doğruyoruz. Çorba pişireceğimiz tencereye tereyağını, soğan ve sarımsağı koyup kavuruyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Havucu rendeliyoruz ve ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz, karıştırıyoruz. Tavuğu haşladığımız suyu süzerek çorba tenceresine aktarıyoruz. Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi koyuyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ocaktan almadan evvel tavuğu ekliyoruz ve 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Servis tabağına çorbamızı koyuyoruz. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis ediyoruz.
ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI
Malzemeler:
Yarım tavuk göğsü
1 çay bardağı tel şehriye
1 havuç
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
tuz
tavuk suyu
Hazırlanışı:
Tavuk göğsü haşlıyoruz. Kaynar kaynamaz ilk suyunu döküyoruz. Tekrar temiz su koyuyoruz. Tavuk suyuna lezzet katmak için iri doğranmış havucu, soğanı, tane karabiberi, defne yaprağı ve tuzunu koyup kapağını kapatarak tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Tavuğumuz pişince alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan tavuğu didik didik parçalıyoruz. Soğanı ve sarımsakları minik doğruyoruz. Çorba pişireceğimiz tencereye tereyağını, soğan ve sarımsağı koyup kavuruyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Havucu rendeliyoruz ve ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz, karıştırıyoruz. Tavuğu haşladığımız suyu süzerek çorba tenceresine aktarıyoruz. Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi koyuyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ocaktan almadan evvel tavuğu ekliyoruz ve 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Servis tabağına çorbamızı koyuyoruz. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder