5 Haziran 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi



yeşil elma 05.06.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Şehriyeli Tavuk Çorbası tarifi, yeşil elma Şehriyeli Tavuk Çorbası nasıl yapılır, Şehriyeli Tavuk Çorbası malzeme listesi,Şehriyeli Tavuk Çorbası tarifi,Şehriyeli Tavuk Çorbası nasıl yapılır,Şehriyeli Tavuk Çorbası nasıl yapılır, Şehriyeli Tavuk Çorbası tarifi, yeşil elma bugün, 05 haziran 2015 cuma yeşil elma tarifleri, 5 haziran 2015 cuma oktay usta tarifler,Şehriyeli Tavuk Çorbası nasıl yapılır, Şehriyeli Tavuk Çorbası nasıl yapılır, 



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI



Malzemeler:
Yarım tavuk göğsü
1 çay bardağı tel şehriye
1 havuç
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
tuz
tavuk suyu

Hazırlanışı:

Tavuk göğsü haşlıyoruz. Kaynar kaynamaz ilk suyunu döküyoruz. Tekrar temiz su koyuyoruz. Tavuk suyuna lezzet katmak için iri doğranmış havucu, soğanı, tane karabiberi, defne yaprağı ve tuzunu koyup kapağını kapatarak tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Tavuğumuz pişince alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan tavuğu didik didik parçalıyoruz. Soğanı ve sarımsakları minik doğruyoruz. Çorba pişireceğimiz tencereye tereyağını, soğan ve sarımsağı koyup kavuruyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Havucu rendeliyoruz ve ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk su dökerek kıvamını açıyoruz, karıştırıyoruz. Tavuğu haşladığımız suyu süzerek çorba tenceresine aktarıyoruz. Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi koyuyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ocaktan almadan evvel tavuğu ekliyoruz ve 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Servis tabağına çorbamızı koyuyoruz. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis ediyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}