Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI TART
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
yarım çay bardağı su
Kreması için:
2 su bardağı krema
300 gr çikolata
Üzeri için:
500 gr çilek
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına eliyoruz. Pudra şekerini, vanilyayı da eleyerek ilave ediyoruz ve harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Suyu da döküyoruz ve ortadaki malzemeleri karıştırdıktan sonra hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz ve un serperek açıyoruz. Tart kalıbını sıvıyağla yağlıyoruz ve açtığımız hamuru kalıba seriyoruz. Tart kalıbının kenarından sarkan kısmı bıçağın tersiyle kesiyoruz. Hamurun üzerine çatal batırarak delikler açıyoruz, böylece kabarmasını engelliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kremayı küçük bir tencereye döküp kaynatıyoruz. Kaynayınca içine çikolataları koyup karıştırıyoruz. Çikolata tamamen eriyince altını kapatıp soğutuyoruz. Tart hamuru da pişince soğumaya bırakıyoruz.
Çilekleri ayıklayıp doğruyoruz. Tavaya çilekleri, toz şekeri ve suyla erittiğimiz nişastayı koyup pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Hamur ve çikolata soğuyunca, hamurun ortasındaki havuza çikolata sosu döküyoruz. Üzerine çilekli sosu dökerek servis ediyoruz.
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
yarım çay bardağı su
Kreması için:
2 su bardağı krema
300 gr çikolata
Üzeri için:
500 gr çilek
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına eliyoruz. Pudra şekerini, vanilyayı da eleyerek ilave ediyoruz ve harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Suyu da döküyoruz ve ortadaki malzemeleri karıştırdıktan sonra hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz ve un serperek açıyoruz. Tart kalıbını sıvıyağla yağlıyoruz ve açtığımız hamuru kalıba seriyoruz. Tart kalıbının kenarından sarkan kısmı bıçağın tersiyle kesiyoruz. Hamurun üzerine çatal batırarak delikler açıyoruz, böylece kabarmasını engelliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kremayı küçük bir tencereye döküp kaynatıyoruz. Kaynayınca içine çikolataları koyup karıştırıyoruz. Çikolata tamamen eriyince altını kapatıp soğutuyoruz. Tart hamuru da pişince soğumaya bırakıyoruz.
Çilekleri ayıklayıp doğruyoruz. Tavaya çilekleri, toz şekeri ve suyla erittiğimiz nişastayı koyup pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Hamur ve çikolata soğuyunca, hamurun ortasındaki havuza çikolata sosu döküyoruz. Üzerine çilekli sosu dökerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder