3 Haziran 2015 tv8 Ver Fırına Papatya Milföy Tarifi İzle - Ver Fırına 3 Haziran 2015 Papatya Milföy Tarifi
Malzemeler:
Tencerede süt, şeker, yumurta, nişasta ve vanilya karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra içerisine tereyağı eklenerek mikserle soğuyana kadar çırpılır. Milföyler piştikten sonra soğuması beklenir. Hazırlanan krema, krema torbasına alınarak milföylerden birinin üzerine sıkılır. Onun üstüne diğer milföy yerleştirilir. Üzerine tekrar krema sıkılarak kiraz ile süslenir.
Malzemeler:
- 3 adet milföy,
- 100 gr kiraz
- 1 adet yumurta
- 250 gr. süt
- 30 gr. nişasta
- 75 gr. şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 30 gr. teryağı
Üzeri için:
- 50 gr. krem şanti
- 1/4 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
2 adet çiçek kalıp ile her bir milföyden şekil çıkartılır. 6 adet çiçek milföy tepsiye dizilerek 200° fırında pişirilir.Tencerede süt, şeker, yumurta, nişasta ve vanilya karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra içerisine tereyağı eklenerek mikserle soğuyana kadar çırpılır. Milföyler piştikten sonra soğuması beklenir. Hazırlanan krema, krema torbasına alınarak milföylerden birinin üzerine sıkılır. Onun üstüne diğer milföy yerleştirilir. Üzerine tekrar krema sıkılarak kiraz ile süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder