24.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Çökertme Kebabı Tarifi
1/2 kg parça dana antrikot
4 adet kızartmalık orta boy patates
ayçiçek yağı
Yoğurt sosu için
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
Domates sos:
1 tatlı kaşığı salça
2-3 adet domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz karabiber
zeytinyağı
Etleri şerit halinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve etleri içine atarak kavurun.
Bu arada patatesleri soyun, rendeleyin veya kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Rendelediğiniz patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve sıvı yağda nar gibi kızartın.
Sarımsakları soyun ve dövün. Yoğurda katıp iyice karıştırın.
Domatesleri zeytinyağında çevirin. Bir tatlı kaşığı salçayı da ekleyin. Bir taşım çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Bir servis tabağının en altına patatesleri yayın. Üstüne yoğurdu, onun üstüne de eti yerleştirin.
Arzuya göre kuru nane ve pul biberle servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder