23.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Baharatlı Tavuk Güveci Tarifi
1 yemek kaşığı tereyağı
4 adet kemiksiz tavuk but
10-15 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak – ezilmiş
2-3 adet sivri biber – kabaca doğranmış
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç – iri küp doğranmış
2-3 adet domates – soyulmuş, doğranmış
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kuru kekik
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Güvece tereyağını alıp eritin, tavuk butları küp doğrayıp, her tarafları
iyice renk alacak şekilde mühürleyin, kenara alın. Aynı güvece sırasıyla
arpacık soğan, havuç, biber ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsağı domatesi
ekleyin. Bir tur daha kavurun ve bezelye, baharatları ekleyin. Güveç kabının
üzerini folyoyla kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika
pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder