23.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Baharatlı Tavuk Güveci Tarifi



Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 23 haziran 2015 - Ardanın Ramazan Mutfağı Tarifleri ,Ardanın Ramazan Mutfağı 23 Haziran 2015 son bölüm izle ,Ardanın Ramazan Mutfağı 23.06.2015 son bölüm tarifleri, Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 23 Haziran 2015 - TRT 1 23.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Tarifleri,Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 23 Haziran salı 2015




23.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Baharatlı Tavuk Güveci Tarifi

1 yemek kaşığı tereyağı
4 adet kemiksiz tavuk but
10-15 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak – ezilmiş
2-3 adet sivri biber – kabaca doğranmış
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç – iri küp doğranmış
2-3 adet domates – soyulmuş, doğranmış
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kuru kekik
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Güvece tereyağını alıp eritin, tavuk butları küp doğrayıp, her tarafları iyice renk alacak şekilde mühürleyin, kenara alın. Aynı güvece sırasıyla arpacık soğan, havuç, biber ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsağı domatesi ekleyin. Bir tur daha kavurun ve bezelye, baharatları ekleyin. Güveç kabının üzerini folyoyla kapatıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}