2 Haziran 2015 tv8 Ver Fırına Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi İzle - Ver Fırına 2 Haziran 2015 Kremalı Kadayıf Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
Malzemeler:
- 150 gr kadayıf
- 50 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
Kreması:
- 250 gr süt
- 1 yumurta
- 30 gr nişasta
- 75 gr şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 80 gr krema
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı toz antep
Hazırlanışı:
Tereyağı eritilerek içerisine bal, pekmez ve esmer şeker koyularak çırpma teli ile iyice çırpılır. Kadayıfın üzerine dökülerek el ile iyice kadayıfa yedirilir. Muffin kalıpları tereyağı ile yağlanarak, içerisine ortası çukur kalacak şekilde kadayıflar yerleştirilir.180 derece fırında pişirilir.
Süt, şeker, yumurta, nişasta ve vanilya tencerede çırpılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra miksere alın, 4-5 dk sıcaklığı gidene kadar çırpılır. İçerisine yavaş yavaş krema ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Daha sonra ılımış kadayıfların üzerine krema sıkılarak toz fıstık ile süslenir.
Süt, şeker, yumurta, nişasta ve vanilya tencerede çırpılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra miksere alın, 4-5 dk sıcaklığı gidene kadar çırpılır. İçerisine yavaş yavaş krema ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Daha sonra ılımış kadayıfların üzerine krema sıkılarak toz fıstık ile süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder