Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
9 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı toz badem
1 paket vanilya
1 kase frambuaz
1 çorba kaşığı nişasta
kırmızı gıda boyası
Üzeri için:
frambuaz
taze nane
Hazırlanışı:
Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, irmiği, toz bademi, vanilyayı ve nişastayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Frambuazları doğrayıcıdan geçirerek püre haline getiriyoruz. Tatlının kıvamı koyulaşınca frambuaz püresini ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Renk vermek için 1-2 damla da kırmızı gıda boyası koyup karıştırıyoruz.
Silikon muffin kalıplarını önce ıslıyoruz, sonra sıvıyağla yağlıyoruz. Tatlımızı kalıplara paylaştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tatlılar tamamen soğuyunca servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerlerine birer yaprak taze nane ve birer tane frambuaz koyarak servis ediyoruz.
FRAMBUAZLI İRMİK TATLISI
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
9 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı toz badem
1 paket vanilya
1 kase frambuaz
1 çorba kaşığı nişasta
kırmızı gıda boyası
Üzeri için:
frambuaz
taze nane
Hazırlanışı:
Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, irmiği, toz bademi, vanilyayı ve nişastayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Frambuazları doğrayıcıdan geçirerek püre haline getiriyoruz. Tatlının kıvamı koyulaşınca frambuaz püresini ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Renk vermek için 1-2 damla da kırmızı gıda boyası koyup karıştırıyoruz.
Silikon muffin kalıplarını önce ıslıyoruz, sonra sıvıyağla yağlıyoruz. Tatlımızı kalıplara paylaştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tatlılar tamamen soğuyunca servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerlerine birer yaprak taze nane ve birer tane frambuaz koyarak servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder