18.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Gerdan Çorbası Tarifi
1 adet kuzu gerdan – haşlanmış
1,5 litre et suyu
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
Tuz
Karabiber
1,5 litre et suyu
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
Tuz
Karabiber
Bir gün önceden
tencerede kuzu gerdanı 3,5 – 4 saat haşlayın veya düdüklü tencereniz varsa 50
dakika haşlayın.
Tamamen piştikten
sonra kenara alın ve etlerini didikleyerek ayırın, suyunu da süzüp et suyu
olarak kullanın.
2 yemek kaşığı
tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanları ekleyerek sotelemeye başlayın.
Soğanlar yumuşayınca
tencereye gerdan etlerini ve unu ekleyip kavurun.
Gerdanları
pişirdiğiniz et suyundan 1,5 litre ekleyin ve kıvam alıncaya kadar 20-25 dakika
pişirin.
Yumurta sarısını limon
suyuyla çırpın, çorbanın suyu ile ılıtın ve çorbaya ilave edin.
Tuz ve karabiber ilave
edip lezzetlendirip kenara alın.
Kalan 1 kaşık
tereyağında kuru naneyi karıştırın, çorbanın üzerine dökerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder