18.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı İslim Kebabı Tarifi
1 kg patlıcan
3 adet çarliston biber
3 adet domates
Köfte için Malzemeler
1/2 kg. kıyma
1 yumurta
1 adet soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Sos için Malzemeler
5 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Tuz
Karabiber
1/2 bardak et suyu
Kızartmak için Malzemeler
Zeytinyağı
3 adet çarliston biber
3 adet domates
Köfte için Malzemeler
1/2 kg. kıyma
1 yumurta
1 adet soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Sos için Malzemeler
5 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Tuz
Karabiber
1/2 bardak et suyu
Kızartmak için Malzemeler
Zeytinyağı
Sos için
Tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Rendelenmiş domatesleri, tuz, karabiber, pul biber ve ½ bardak et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Biraz yoğunlaşınca ocaktan alın.
Tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Rendelenmiş domatesleri, tuz, karabiber, pul biber ve ½ bardak et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Biraz yoğunlaşınca ocaktan alın.
Patlıcanları ince
dilimler halinde kesin. Dilimleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Sonra
kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartın. Havlu kağıt koyduğunuz bir
tabağa alarak fazla yağı süzdürün.
Köfte harcı için
kıymayı rende soğan ve sarımsağı tuz, karabiber ve kimyonu, yumurtayı, galeta
unu ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde
parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın bir tavada önlü arkalı renk verip kenara
alın.
Köfteler piştikten
sonra iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgâha koyup ortasına bir top köfte
yerleştirin ve patlıcanları üzerine kapatın. Birer dilim domates ve biberi
yerleştirin ve kürdanla sabitleyin. Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan
sonra cam fırın kabınıza dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
200 derecede ısıtılmış
fırında 20-25 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder