Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
İçi İçin:
1 kase kaşar peyniri
3 yeşil biber
100 gram pastırma
1 tutam maydanoz
Mantolamak İçin:
2 çorba kaşığı pekmez
1 su bardağı su
Susam
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve instant mayasını koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya sıvıyağı ve maden suyunu döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Ortadaki sıvıları karıştırıp unu da ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. İç harcı için, kaşar peynirini bir kaseye rendeliyoruz. Yeşil biberleri, pastırmayı ve maydanozu doğrayıp ilave ediyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz.
Hamurların üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız hamurların kenarlarına iç harcı paylaştırıyoruz. Hamurların iç harç koymadığımız kenarlarına hafif su sürüyoruz. Hamurları harcın üzerine kapatıp kenarlarını da katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Bir tabağa pekmez ve suyu koyup karıştırıyoruz. Bir kaba da susamı koyuyoruz. Hamurları önce pekmezli suya, sonra susama buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
PASTIRMALI SİMİT
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin:
1 kase kaşar peyniri
3 yeşil biber
100 gram pastırma
1 tutam maydanoz
Mantolamak İçin:
2 çorba kaşığı pekmez
1 su bardağı su
Susam
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve instant mayasını koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya sıvıyağı ve maden suyunu döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Ortadaki sıvıları karıştırıp unu da ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. İç harcı için, kaşar peynirini bir kaseye rendeliyoruz. Yeşil biberleri, pastırmayı ve maydanozu doğrayıp ilave ediyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz.
Hamurların üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız hamurların kenarlarına iç harcı paylaştırıyoruz. Hamurların iç harç koymadığımız kenarlarına hafif su sürüyoruz. Hamurları harcın üzerine kapatıp kenarlarını da katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz. Bir tabağa pekmez ve suyu koyup karıştırıyoruz. Bir kaba da susamı koyuyoruz. Hamurları önce pekmezli suya, sonra susama buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder