Pastane İzle 11 Mayıs 2015 - TRT 1 11.05.2015 Pastane Tarçınlı Elmalı Kek Tarifi
yayınlandığında burada..
Şeker yerine reçel kullanabilirsiniz.
1 su bardağı un
3/4 su bardağı kahverengi şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çilek reçeli -isteğe bağlı reçelin çeşidi-
1 yemek kaşığı kabartma tozu
2 avuç ceviz
2 avuç damla çikolata
yarım yeşil elma
Beyaz şeker kullanıyorsanız, şeker miktarını azaltın.
Tereyağı ve yumurtayı çırpın. Şekeri katın.
Malzemelerin sırası kekin yumuşaklığını etkiler. İyice çırpın.
Unu, kabartma tozunu ekleyin.
Karıştırmadan kalan malzemeleri ekleyin. -elma hariç- Cevizi elinide ufalayın.
Spatulayla çırpın.
Damla çikolata yerine bitter tercih edebilirsiniz.
Elmayı blendırda çekin.(kabuklu)
Küçük kek kalıplarına dökmek üzere sıkma torbasına koyun.
180 derece fanlı fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Karışımı buzdolabında bekletirseniz daha iyi kabarır.
Şeker yerine reçel kullanabilirsiniz.
1 su bardağı un
3/4 su bardağı kahverengi şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çilek reçeli -isteğe bağlı reçelin çeşidi-
1 yemek kaşığı kabartma tozu
2 avuç ceviz
2 avuç damla çikolata
yarım yeşil elma
Beyaz şeker kullanıyorsanız, şeker miktarını azaltın.
Tereyağı ve yumurtayı çırpın. Şekeri katın.
Malzemelerin sırası kekin yumuşaklığını etkiler. İyice çırpın.
Unu, kabartma tozunu ekleyin.
Karıştırmadan kalan malzemeleri ekleyin. -elma hariç- Cevizi elinide ufalayın.
Spatulayla çırpın.
Damla çikolata yerine bitter tercih edebilirsiniz.
Elmayı blendırda çekin.(kabuklu)
Küçük kek kalıplarına dökmek üzere sıkma torbasına koyun.
180 derece fanlı fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Karışımı buzdolabında bekletirseniz daha iyi kabarır.
0 yorum:
Yorum Gönder