Pastane İzle 11 Mayıs 2015 - TRT 1 11.05.2015 Pastane Kuru Domatesli Börek Tarifi
yayınlandığında burada...
Mermer tezgah hamur işlerinde daha iyi sonuç verecektir.
2,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1/2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağından az su
1-2 damla limon
tereyağı
içine: kuru domates, peynir
üzerine: kekik
Limon hamurun esnekliğini arttırır.
Unu tezgaha döküp ortasına yumurtayı kırın, suyu dökün. Limonu sıkın. Yoğurmaya başlayalım. Hamuru açalım.
Un ve nişasta yarı yarıya kullanılırsa daha çıtır börekler elde edebilirsiniz.
Bir büyüklükten sonra kenarlarından inceltmeye başlayalım.
Elimizle biraz daha açalım.
Damak tadınıza göre sıvıyağ kullanabilirsiniz.
Ayrı bir kapta kuru domatesi doğrayın.
Süslemeyi susam, çörek otu ve mavi haşhaş ile yapabilirsiniz.
Peynirle kuru domatesi karıştırın. Açtığınız hamura tek sıra halinde dökün. -hamuru ikiye kesin, iki parça olsun- Daha sonra kol böreği gibi sarın ve kendi etrafında gül böreği gibi dolayın. Böreği 200 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında pişirebilirsiniz.
Mermer tezgah hamur işlerinde daha iyi sonuç verecektir.
2,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1/2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağından az su
1-2 damla limon
tereyağı
içine: kuru domates, peynir
üzerine: kekik
Limon hamurun esnekliğini arttırır.
Unu tezgaha döküp ortasına yumurtayı kırın, suyu dökün. Limonu sıkın. Yoğurmaya başlayalım. Hamuru açalım.
Un ve nişasta yarı yarıya kullanılırsa daha çıtır börekler elde edebilirsiniz.
Bir büyüklükten sonra kenarlarından inceltmeye başlayalım.
Elimizle biraz daha açalım.
Damak tadınıza göre sıvıyağ kullanabilirsiniz.
Ayrı bir kapta kuru domatesi doğrayın.
Süslemeyi susam, çörek otu ve mavi haşhaş ile yapabilirsiniz.
Peynirle kuru domatesi karıştırın. Açtığınız hamura tek sıra halinde dökün. -hamuru ikiye kesin, iki parça olsun- Daha sonra kol böreği gibi sarın ve kendi etrafında gül böreği gibi dolayın. Böreği 200 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında pişirebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder