Oktay Usta Yeşil Elma Tırtıklı Poğaça Tarifi



yeşil elma  tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta  Tırtıklı Poğaça tarifi, yeşil elma  Tırtıklı Poğaça nasıl yapılır,  Tırtıklı Poğaça malzeme listesi, Tırtıklı Poğaça tarifi,Tırtıklı Poğaça nasıl yapılır,  Tırtıklı Poğaça nasıl yapılır,  Tırtıklı Poğaça tarifi, 




Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada

TIRTIKLI POĞAÇA

Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
su

İç harç için:
dilim kaşar peyniri

Üzeri için:
yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Un karıştırma kabına alınır. İnstant maya ve tuz dökülüp karıştırılır. Ortasına süt ve zeytinyağı dökülür. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, ılık süt ve yumurta eklenir. Ortadaki sıvılar karıştırılır ve un alınarak hamur yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparılarak yuvarlanır. Hamurların üzerine un serpilir ve merdaneyle tatlı tabağından biraz daha büyük  açılır. Hamurlar bir sağdan, bir soldan ortaya doğru katlanır. Bir kenarı bıçakla 2 cm. uzunluğunda kesilir. Hamurun üzerine dilim kaşar peyniri koyularak rulo şeklinde sarılır. Yuvarlak kek kalıbı yağlanır. Rulolar kalıba yan yana dizilir. Bıçakla kesilen kısımları üste bakacak şekilde yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek mayalandırılır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}