Şirvan Pilavı Tarifi- Şirvan Pilavı Nasıl Yapılır



şirvan pilavı tarifi, şirvan pilavı nedir, şirvan pilavı nasıl yapılır, tavuklu pilav nasıl yapılır, tavuklu pilav tarifi




ŞİRVAN PİLAVI

Malzemeler:

 1 bütün tavuk
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 adet orta boy sogan
 1 bardak haşlanmış nohut
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 Tuz 
 1 tatlı kaşığı yenibahar
 Karabiber
 3 su bardağı pirinç

Hazırlanışı:
 Tavuk etleri düdüklü tencerede 15 dakika haşlanır.Haşlandıktan sonra etler didilir. Pirinç sıcak suda ıslatılır. Derin bir tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ eklenir ve soğanlar pembeleşene kadar  iyice kavrulur.Üzerine didilen tavuk etleri eklenir kavrulmaya devam edilir. Karabiber, yenibahar ve tuz ilave edilir.  Pirincin suyu süzülür ve yıkanır. Ayrı bir tavada tereyağında pirinç iyice kavrulur içine haşlanmış nohutlar ilave edilir.. kavrulan soğanlı tavuk karışımının üzerine pirinçler karıştırılmadan iyice serilir. 2 buçuk kase tavuk suyu ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Tencerenin ağzına servis tepsisi kapatılır ve pilav ters çevrilir. Üzeri isteğe göre bademle süslenebilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}