ŞİRVAN PİLAVI
Malzemeler:
1 bütün tavuk
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy sogan
1 bardak haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
Karabiber
3 su bardağı pirinç
Hazırlanışı:
Tavuk etleri düdüklü tencerede 15 dakika haşlanır.Haşlandıktan sonra etler didilir. Pirinç sıcak suda ıslatılır. Derin bir tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ eklenir ve soğanlar pembeleşene kadar iyice kavrulur.Üzerine didilen tavuk etleri eklenir kavrulmaya devam edilir. Karabiber, yenibahar ve tuz ilave edilir. Pirincin suyu süzülür ve yıkanır. Ayrı bir tavada tereyağında pirinç iyice kavrulur içine haşlanmış nohutlar ilave edilir.. kavrulan soğanlı tavuk karışımının üzerine pirinçler karıştırılmadan iyice serilir. 2 buçuk kase tavuk suyu ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Tencerenin ağzına servis tepsisi kapatılır ve pilav ters çevrilir. Üzeri isteğe göre bademle süslenebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder