Oktay Usta Yeşil Elma Kremalı Çilekli Tatlı Tarifi



yeşil elma  tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta  Kremalı Çilekli Tatlı tarifi, yeşil elma  Kremalı Çilekli Tatlı nasıl yapılır,  Kremalı Çilekli Tatlı malzeme listesi, Kremalı Çilekli Tatlı tarifi, Kremalı Çilekli Tatlı nasıl yapılır,  Kremalı Çilekli Tatlı nasıl yapılır,  Kremalı Çilekli Tatlı tarifi, yeşil elma bugün,





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada

KREMALI ÇİLEKLİ TATLI 

Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı su

Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet köpürtülmüş şanti

Üzeri için:

çilek
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişasta

Hazırlanışı:

Yumurtalar ve toz şeker mikserle iyice köpürene kadar çırpılır. Suyu dökülerel tekrar karıştırılır. Kakao, kabartma tozu ve un da koyup son kez çırpılır. Yağlanmış yuvarlak cam fırın kabına kek harcı dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Kreması için, tencerede süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilya çırpma teliyle karıştırarak pişirilir. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Krema soğuyunca içine köpürtülmüş krem şanti koyularak,  mikserle çırpılır.

Pişen kek soğuyunca üzerine krema dökülür.  Çilekler doğranır. Tatlının üzerine çilekler koyulur. Jölesi için, su, toz şeker ve nişasta küçük bir tencereye koyularak çırpma teliyle karıştırarak pişirilir. Soğuyunca çileklerin üzerine kaşık kaşık dökülür. Bu şekilde soğutulup servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}