Nurselin Mutfağı 6 Mayıs 2015 Fındık Krokanlı Pasta Tarifi



6 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Fındık Krokanlı Pasta nasıl yapılır, 6 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Fındık Krokanlı Pasta tarifi, Fındık Krokanlı Pasta malzemeleri, Fındık Krokanlı Pasta nasıl pişirilir, Fındık Krokanlı Pasta nasıl yapılır, nurselin mutfağı Fındık Krokanlı Pasta, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı  06.05.2015 Fındık Krokanlı Pasta Tarifi



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Fındık Krokanlı Pasta tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

FINDIK KROKANLI PASTA

Malzemeler:
Keki için:
 4 adet yumurta
 5 yemek kaşığı şeker
 1 çay bardağı su
 7 yemek kaşığı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin:
 3 su bardağı süt
 1 su bardağı şeker
 3 yemek kaşığı mısır nişastası
 4 yemek kaşığı un
 2 adet yumurta sarısı
 225 gram beyaz çikolata

Krokan İçin:
 1,5 su bardağı fındık
 2 su bardağı şeker
 1 yemek kaşığı su
 3 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Derin bir kaba 4 adet yumurta kırılır. İçerisine şeker ilave edilir. 1 çay bardağı su eklenir ve köpürene kadar çırpılır. 7 kaşık  un, kabartma tozu ve vanilya eklenip 10 dakika kadar tekrar çırpılır. Hazırlanan karışım kelepçeli kek kalıbına veya pasta çemberine koyularak 160 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Pişince soğumaya bırakılır.
Tencereye 3 bardak süt konur. 1 bardak şeker, 3 kaşık nişasta, 4 kaşık un ve 2 yumurtanın sarısı eklenir. Karıştırılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır ve doğranan yağsız çikolatalar içine bırakılır. Eriyene kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Tencereye 2 bardak şeker konur. Limon suyu damlatılır. 1 kaşık su ilave edilip karıştırılarak pişirilir. Karamalize olunca içine 1,5 bardak bütün kabuksuz fındık katılır ve hemen ocaktan alınarak karıştırılır. Yağlı kağıt üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek kalıbından çıkarılarak 3 parçaya bölünür. İlk katın üzerine yumuşaması için süt ve şeker karışımı gezdirilir. Üzerine soğuyan muhallebisi yayılır ve 2, kat keki konur. Sütle ıslatılıp tekrar muhallebi yayılır ve 3. Kat kek ile üstü kapatılır. Son olarak sütle ıslatılıp kalan muhallebi üzerine dökülür. Ufalanan krokan ve rendelenen beyaz çikolata ile süslenip dolapta bir kaç saat bekletilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}