Nurselin Mutfağı Sütlü Baklava Tarifi 22 Mayıs 2015



22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 22 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Sütlü Baklava nasıl yapılır, 22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Sütlü Baklava tarifi, Sütlü Baklava malzemeleri, Sütlü Baklava nasıl pişirilir, Sütlü Baklava nasıl yapılır, nurselin mutfağı Sütlü Baklava, Nurselin mutfağı 22 mayıs cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı  22.05.2015 Sütlü Baklava Tarifi




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Sütlü Baklava tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

SÜTLÜ BAKLAVA

Malzemeler:

1 paket baklavalık yufka

 3 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ


Kaymağı için:

5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı irmik

2 yemek kaşığı manda kaymağı


Şerbeti için:

4 su bardağı süt

3 su bardağı şeker

Hazırlanışı:

Süt ve irmik tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır ve sürekli karıştırılarak soğutulur. Soğuyunca içine kaymak bırakılır. 
4 su bardağı süt ve 3 su bardağı şeker tencereye alınır. Karıştırılarak pişirilir. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alınır ve şerbet soğumaya bırakılır.


Üst üste konan 3 adet baklavalık yufkanın üzerine eritilip ılıtılan tereyağı sürülür. Bıçakla dörde bölünür. Çıkan kare dilimlerin üzerine hazırlanan kaymak konur ve 2 tarafından zarf şeklinde kapatılıp üzerine yağ sürülen fırın tepsisine alınır. Tepsi dolana kadar aynı işlem uygulanır. Son olarak üzerlerine yine eritilen ve ılıtılan tereyağı gezdirilip 180 derecede fırına verilir. 


Fırından çıkıp kaynarlığını atınca ılıyan şerbet üzerine gezdirilir. 




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}