Nurselin Mutfağı Enginarlı Midye Dolması Tarifi 22 Mayıs 2015



22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 22 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Enginarlı Midye Dolması nasıl yapılır, 22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Enginarlı Midye Dolması tarifi, Enginarlı Midye Dolması malzemeleri, Enginarlı Midye Dolması nasıl pişirilir, Enginarlı Midye Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Enginarlı Midye Dolması, Nurselin mutfağı 22 mayıs cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı  22.05.2015 Enginarlı Midye Dolması Tarifi


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Enginarlı Midye Dolması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ENGİNARLI MİDYE DOLMASI


Malzemeler:

4 adet enginar

1 demet maydanoz

1 demet dere otu

1 demet taze soğan

yarım demet taze nane

2 su bardağı pirinç

1 adet limon

yarım çay bardağı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı tuz

yarım tatlı kaşığı karabiber


Sosu için:

1 adet limon

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su


Hazırlanışı:

Maydanozlar, dereotları, taze naneler ve taze soğanlar ince ince doğranıp bir kaba alınır. Yıkanıp nişastası alınan pirinçler ilave edilir. Zeytinyağı gezdirilir. Karabiberi ve tuzu atılır ve iç harcı hazırdır.
Enginarların sapları kökünden alınır. En dıştaki küçük kabukları ayıklanır. İçte kalan büyük kabukları kökünden kesilerek kararmaması için limonlu suya atılır. 2 tane enginar kabuğunun içine hazırlanan harçtan konur. Midye şeklini almış olacaktır. Tencereye dizilir.1 limonun suyu, zeytinyağı ve su ile hazırlanan sosu üzerlerine gezdirilir ve ağırlık yapması için tabak konur.Kısık ateşte pişirilir.Enginar yaprağı yumuşayında altı kapatılarak soğuk servis edilir.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}