Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
TATLI MAYA EKMEĞİ ( ROSKA)
Malzemeler:
Ön maya için: 1 paket kuru maya
½ su bardağı ılık su
1 çay kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı un
Hamur için:
Ön maya
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
½ su bardağı sıvıyağ
5 su bardağı un
1 tutam tuz
Susam – bulamak için
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Badem
Hazırlanışı:
Ön maya için olan malzemeler bir kapta karıştırılır, 1-1,5 saat köpük köpük oluncaya kadar mayalandırılır.
Hamur için, mayalanan ön mayanın üzerine şeker, ılık su, yağ ve un ilave edilir. Kulan memesi kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika yoğurulur.
Tezgâhın üzerine susam serpilerek, hamurun dış yüzeyi susama bulanır.
Ekmek hamuru pişirme tepsisine alınır ve üzerine çizikler atılır. Yumurta sarısı sürülüp, badem saplanır bu şekilde 1-1,5 saat daha mayalandırılır. 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder