Ardanın Mutfağı Tatlı Maya Ekmeği (Roska) Tarifi 17 Mayıs 2015



17 mayıs ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı Tatlı Maya Ekmeği (Roska) tarifi, Tatlı Maya Ekmeği (Roska) nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 17 mayıs 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 17 mayıs 2015 Yemek Tarifler, 17 mayıs pazar Ardanın Mutfağı Tatlı Maya Ekmeği (Roska) tarifi 17.05.2015, roska nedir, roska nasıl yapılır

 

Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
 
TATLI MAYA EKMEĞİ ( ROSKA)

Malzemeler:
Ön maya için: 1 paket kuru maya
½ su bardağı ılık su
1 çay kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı un

Hamur için:
Ön maya
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
½ su bardağı sıvıyağ
5 su bardağı un
1 tutam tuz
Susam – bulamak için
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Badem

Hazırlanışı:
Ön maya için olan malzemeler bir kapta karıştırılır, 1-1,5 saat köpük köpük oluncaya kadar mayalandırılır.
Hamur için, mayalanan ön mayanın üzerine şeker, ılık su, yağ ve un ilave edilir. Kulan memesi kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika yoğurulur.
Tezgâhın üzerine susam serpilerek, hamurun dış yüzeyi susama bulanır.
Ekmek hamuru pişirme tepsisine alınır ve üzerine çizikler atılır. Yumurta sarısı sürülüp, badem saplanır bu şekilde 1-1,5 saat daha mayalandırılır. 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}