Nurselin Mutfağı Efe Sarması Tarifi 22 Mayıs 2015



22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 22 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Efe Sarması nasıl yapılır, 22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Efe Sarması tarifi, Efe Sarması malzemeleri, Efe Sarması nasıl pişirilir, Efe Sarması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Efe Sarması, Nurselin mutfağı 22 mayıs cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı  22.05.2015 Efe Sarması Tarifi, izmir urla


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Efe Sarması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

EFE SARMASI

Malzemeler:
10 parça dana antrikot
300 gr tulum peyniri
300 gr tulum loru
yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
4 adet sivri biber
4 adet domates
karabiber
sıcak su

Kızartmak için:
sıvı yağ

Hazırlanışı:

Tulum peyniri ve lor peyniri rendelenir. Maydanozlar içine küçük küçük doğranır. 1 yumurta kırılıp harmanlanır ve iç harcı hazırlanır. 
Dövülerek inceltilen dana antirikot etlerin ön ve arka tarafına karabiber serpilir. Ön yüzüne hazırlanan iç harç sürülür ve rulo şeklinde sarılarak açılmaması için iple bağlanır. Tavanın dibine 1 parmak olacak kadar sıvıyağ doldurulur. İple bağlanan sarmalar üzerine alınır ve çevrilerek kızartılır. Küçük küçük doğranan sivri biberler ve domatesler az sıvıyağ gezdirilen tencereye alınır. Üzerine kızartılan efe sarmalar konur. Yarısına gelecek kadar sıcak su veya varsa et suyu eklenip pişirilmeye bırakılır. Olmazsa olmazı patates püresi ile sunuma alınır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}