Nurselin Mutfağı Sini Ketesi Tarifi 21 Mayıs 2015



21 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 21 Mayıs perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 21 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Sini Ketesi nasıl yapılır, 21 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Sini Ketesi tarifi, Sini Ketesi malzemeleri, Sini Ketesi nasıl pişirilir, Sini Ketesi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Sini Ketesi, Nurselin mutfağı perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı  21.05.2015 Sini Ketesi Tarifi



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Sini Ketesi tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

SİNİ KETESİ


Malzemeler:

yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı 

 yarım çay bardağı sıvı yağ

 2 bardak su

2 çay kaşığı tuz


İç harcı için:
1 su bardağı un

2 yemek kaşığı tereyağı 

1 su bardağı ceviz

4 adet karanfil

Hazırlanışı:

Geniş bir kaba su konur. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ eklenir. Tuzu atılır. Aldığı kadar unla sert kıvamlı bir hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilir. 
Tereyağı konulan tavada un kavrulur. Un kokusu gittiği an olmuş demektir.Ocaktan alınır. Ilıyınca içine dövülmüş ceviz ve dövülmüş karanfil konup harmanlanır. 

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Nişasta ve un karışımı ile çay tabağı büyüklüğünde açılıp 4 tanesi üst üste konur. Ve tek seferde büyütülerek açılır. 4 yufka aynı anda büyümüş olacaktır.Birbirinden ayrılır ve tek yufkanın üzerine eritilen tereyağ sürülür. 4 tarafından zarf şeklinde kapatılır her kata eritilen tereyağ gezdirilir. Ortasına hazırlanan iç harçtan konur ve bohça şeklinde kapatılarak üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine alınır. Her yufkaya aynı işlem uygulanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}