Nurselin Mutfağı Ekşili Pilav Tarifi 13 Mayıs 2015 Iğdır



13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 13 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Ekşili Pilav nasıl yapılır, 13 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Ekşili Pilav tarifi, Ekşili Pilav malzemeleri, Ekşili Pilav nasıl pişirilir, Ekşili Pilav nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ekşili Pilav, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı  13.05.2015 Ekşili Pilav Tarifi ığdır


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ekşili Pilav tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

EKŞİLİ PİLAV

Malzemeler:

1 kilo kuzu kuşbaşı et

 2 su bardağı kırık nohut. (Lepe)

4 su bardağı pirinç

 1 demet taze soğan

 2 adet kuru soğan 

 4 yemek kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı limon tuzu

 1 çay kaşığı zerdeçal

 1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı:

Kuşbaşı etler tuz atılan suda haşlanmak üzere düdüklü tencereye alınır. - Tencerenin dibine 1 kaşık tereyağ bırakılır.Eriyince küçük küçük doğranan kuru ve taze soğanlar eklenir. Haşlanan etler suyundan alınıp soğanlara bırakılır. 3-4 kepçe etin suyundan ilave edilir. Haşlanan kırık nohut eklenip 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 çay kaşığı zerdeçal bırakılır.1 taşım kaynayınca ocaktan alınır. - Başka bir tencereye bol su konur. Kaynayınca tuzlu sıcak suda 10-15 dakika bekletilen ve süzülen pirinçler içine atılır. Bol limon tuzu bırakılıp pişirilir. Pirinç haşlanınca suyu süzülür ve soğuk sudan geçirilir. Tekrar Dibine 1 kaşık tereyağ bırakılan tencereye alınır.Üzerine 2 kaşık tereyağı gezdirilir.

Demlenmeye bırakılır. - pişen pilav demini alınca sunum tabağına alınır. Üzerinde hazırlanan etli karışımla servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}