26 Mayıs Salı günü yapılacak olan, Yumurtalı ballı tarçınlı katmer tarifi programla birlikte sizlerle paylaşılacaktır.
YUMURTALI BALLI TARÇINLI KATMER
Malzemeler:
4 kepçe un
1 yumurta
sıvı yağ
Tarçın
Tereyağı
Bal
1 tutam tuz
1 bardak su
Hazırlanışı:
Un, tuz, su ve biraz sıvı yağ ile yumuşak bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur ince açılır ve üzerine ilk önce bal gezdirilir. Çırpılan yumurta ve tarçın da sürülerek, yufkanın ortasından delinerek dışa doğru rulo yapılır. Simit şeklini alan yufka bir köşeden ayrılır ve oluşan hamur iki ucundan farklı yönlere sarılarak rulo yapılır. Hamur üst üste koyulur ve tekrar açılır ve
teflon tavada pişirilip tereyağı ile yağlanarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder