Ana Ocağı Yumurtalı Ballı Tarçınlı Katmer Tarifi 26 Mayıs 2015 Salı



Ana Ocağı Yumurtalı Ballı Tarçınlı Katmer Tarifi 26 Mayıs 2015 salı, ana ocağı tarifleri, ana ocağında bugün ne yapıldı, ana ocağı 26.05.2015,ana ocağı gül anne Yumurtalı Ballı Tarçınlı Katmer, ana ocağı Yumurtalı Ballı Tarçınlı Katmer



Ana ocağında gül anne her gün birbirinden lezzetli tarifleri kızlar öğretmeye devam ediyor.
26 Mayıs Salı günü yapılacak olan, Yumurtalı ballı tarçınlı katmer tarifi programla birlikte sizlerle paylaşılacaktır.


YUMURTALI BALLI TARÇINLI KATMER

Malzemeler:
4 kepçe un
1 yumurta
sıvı yağ
Tarçın
Tereyağı
Bal
1 tutam tuz
1 bardak su

Hazırlanışı:
Un, tuz, su ve biraz sıvı yağ ile yumuşak bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur ince açılır ve üzerine ilk önce  bal gezdirilir. Çırpılan yumurta ve tarçın da sürülerek, yufkanın ortasından delinerek dışa doğru rulo yapılır. Simit şeklini alan yufka bir köşeden ayrılır ve oluşan hamur iki ucundan farklı yönlere sarılarak rulo yapılır. Hamur üst üste koyulur ve tekrar açılır ve
 teflon tavada  pişirilip tereyağı ile yağlanarak servis edilir.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}