Nurselin Mutfağı İzmir Köfte Tarifi 12 Mayıs 2015



12 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 12 Mayıs salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 12 Mayıs 2015 nurselin mutfağı İzmir Köfte nasıl yapılır, 12 Mayıs 2015 nurselin mutfağı İzmir Köfte tarifi, İzmir Köfte malzemeleri, İzmir Köfte nasıl pişirilir, İzmir Köfte nasıl yapılır, nurselin mutfağı İzmir Köfte, Nurselin mutfağı salı yemekleri, Nurselin Mutfağı  12.05.2015 İzmir Köfte Tarifi 



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan İzmir Köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

İZMİR KÖFTE

Malzemeler:
750 gr dana- koyun karışık kıyma
6 adet patates
3 dilim beyaz ekmek içi
1 dilim kepek ekmek içi
yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için:
sıvı yağ

Sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 diş sarımsak
su

Hazırlanışı:
Orta yağlı karışık kıyma kaba alınır. İçine 1 soğan rendelenir. Islatılıp ufalanan ekmek içleri ve doğranan maydanozları eklenir. 1 yumurta kırılır. Karabiberi, kimyonu ve tuzu atılıp özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilip parmak şekli verilir. Bol yağda kızartılır.  Patateslerin kabukları soyulur. 2 ye bölünüp 3 dilime ayrılır. Suyu alınır ve bol yağda kızartılır.  Zeytinyağında salça inceltilir. Sıcak su bırakılır. Sarımsak konur. Tuzu ve karabiberi atılıp sosu pişirilir. Dikdörtgen bir cam kaba kızartılan patatesler ve köfteler sıra sıra dizilir. Domates dilimleri ve sivri biberler ile süslenip hazırlanan salçalı sos gezdirilir. 200 derecede fırına verilir. 

İzmir köfte sunuma hazırdır.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}