Nurselin Mutfağı Haşhaşlı Açma Tarifi 15 Mayıs 2015 Çorum



15 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Haşhaşlı Açma nasıl yapılır, 15 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Haşhaşlı Açma tarifi, Haşhaşlı Açma malzemeleri, Haşhaşlı Açma nasıl pişirilir, Haşhaşlı Açma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Haşhaşlı Açma, Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı  15.05.2015 Haşhaşlı Açma Tarifi çorum


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Haşhaşlı Açma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

Haşhaşlı Açma Tarifi 15 Mayıs 2015

HAMURU İÇİN. - 6 su bardağı un. - 1 su bardağı süt.
- 1 adet yumurta. - 1 su bardağı ılık su. - 2 yemek kaşığı şeker. - 1 paket yaş maya. - yarım su bardağı sıvı yağ. - 1 tatlı kaşığı tuz. 
İÇ HARCI İÇİN. - 200 g dövülmüş haşhaş. - 1 su bardağı sıvıyağ. 
Geniş bir kaba 6 bardak un konur. 1 paket yaş maya ve 2 kaşık şeker ilave edilir. Tuzu atılır. 1 bardak süt, ılık su ve yarım bardak sıvı yağ eklenir. 1 yumurta kırılır ve kulak memesinden biraz yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. 30 dakika dinlendirilir. 
Dinlenen hamurdan yağlanan elle ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine yağda inceltilen haşhaş sürülür. Rulo şeklinde sarılır ve oluşan şerit kendi etrafında çevrilir. 2 ucundan ortası delik kalacak şekilde birleştirilip üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. 10-20 dakika tepsi mayasında bekletilip 200 derecede fırına verilir.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}