15 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Alt Üst Börek nasıl yapılır, 15 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Alt Üst Börek tarifi, Alt Üst Börek malzemeleri, Alt Üst Börek nasıl pişirilir, Alt Üst Börek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Alt Üst Börek, Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı 15.05.2015 Alt Üst Börek Tarifi çorum
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Alt Üst Börek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Alt Üst Börek Tarifi 15 Mayıs 2015 Çorum
Alt Üst Börek Tarifi 15 Mayıs 2015 Çorum
HAMURU İÇİN. - 6 su bardağı un. - 1 tatlı kaşığı tuz.
- su.
İÇ HARCI İÇİN. - 1,5 kilo ıspanak. - 3 adet kuru soğan. - 1 tatlı kaşığı karabiber. - 1 tatlı kaşığı pulbiber. - 1 tatlı kaşığı tuz. - Geniş bir kaba 6 bardak un konur. Tuzu atılır. Aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 25-30 dakika dinlendirilir. - Soğanlar kuçuk küçük doğranıp sıvı yağ gezdirilen tavada alınır. Karabiberi, pulbiberi ve tuzu atılır. Ocaktan alınıp doğranan ıspanakların üzerine bırakılır ve harmanlanır. - Dinlenen hamurdan 9 beze elde edilir ve büyükçe açılır. Üzerine eritilen tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürülen aliminyum tepsiye açılan ilk yufka yerleştirilir. İç harçtan konur ve 3. Yufkaya gelene kadar aynı işlem uygulanır. 3, yufka konduktan sonra ters çevrilir 9. Yufkaya gelene kadar her iç harç ve yufka konduğunda ters çevrilir. - Her yufkayı koyduktan sonra aralarına eritilen tereyağı ve sıv ıyağ karışımından gezdirmeyi unutmayınız. Son yufka konunca tekrar ters çevrilir ve altı pişince sunuma hazırdır.
İÇ HARCI İÇİN. - 1,5 kilo ıspanak. - 3 adet kuru soğan. - 1 tatlı kaşığı karabiber. - 1 tatlı kaşığı pulbiber. - 1 tatlı kaşığı tuz. - Geniş bir kaba 6 bardak un konur. Tuzu atılır. Aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 25-30 dakika dinlendirilir. - Soğanlar kuçuk küçük doğranıp sıvı yağ gezdirilen tavada alınır. Karabiberi, pulbiberi ve tuzu atılır. Ocaktan alınıp doğranan ıspanakların üzerine bırakılır ve harmanlanır. - Dinlenen hamurdan 9 beze elde edilir ve büyükçe açılır. Üzerine eritilen tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürülen aliminyum tepsiye açılan ilk yufka yerleştirilir. İç harçtan konur ve 3. Yufkaya gelene kadar aynı işlem uygulanır. 3, yufka konduktan sonra ters çevrilir 9. Yufkaya gelene kadar her iç harç ve yufka konduğunda ters çevrilir. - Her yufkayı koyduktan sonra aralarına eritilen tereyağı ve sıv ıyağ karışımından gezdirmeyi unutmayınız. Son yufka konunca tekrar ters çevrilir ve altı pişince sunuma hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder