Nurselin Mutfağı Gelin Lokumu Tarifi 20 Mayıs 2015



20 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 20 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 20 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Gelin Lokumu nasıl yapılır, 20 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Gelin Lokumu tarifi, Gelin Lokumu malzemeleri, Gelin Lokumu nasıl pişirilir, Gelin Lokumu nasıl yapılır, nurselin mutfağı Gelin Lokumu, Nurselin mutfağı çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı  20.05.2015 Gelin Lokumu Tarifi


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Gelin Lokumu tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

GELİN LOKUMU

Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg un
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su

İç Harcı İçin:
2 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yeni bahar
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:
2 adet yumurta

Hazırlanışı:

Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğurulur ve 2 bezeye ayrılır. hazırlanan beze yağlı zeminde eller sürekli yağlanarak el ile inceltilir. Üzerine ceviz, yeni bahar, şeker ve tarçın karışımı serpilir ve rulo yapılır. Rulo 2 parmak eninde kesilerek kesik kısımları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizilerek mayalanması sağlanır. Mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}