Nurselin Mutfağı Çaput Aşı Tarifi 22 Mayıs 2015



22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 22 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Çaput Aşı nasıl yapılır, 22 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Çaput Aşı tarifi, Çaput Aşı malzemeleri, Çaput Aşı nasıl pişirilir, Çaput Aşı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Çaput Aşı, Nurselin mutfağı 22 mayıs cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı  22.05.2015 Çaput Aşı Tarifi




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çaput Aşı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ÇAPUT AŞI

Malzemeler:

250 g kuzu kuşbaşı et

20 adet asma yaprağı

8-9 adet can erik

3 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

 yarım limon

1 çay bardağı zeytinyağı

yarım çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı:

Dibine zeytinyağı gezdirilen tencerenin içine kuşbaşı etler konur ve kavrulur. Karabiberi ve kimyonu atılır. Suyunu salıp çekince üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilir ve pişirilmeye bırakılır. 
Başka bir tencerede az zeytinyağında doğranan soğanlar kavrulur. Rengi dönünce doğranan asma yaprakları bırakılır.Yıkanıp sıcak suda bekletilen pirinçler ilave edilir. Biraz kavrulunca etler eklenir. Suyu verilir. Yarım limonun suyu sıkılır ve bütün olarak erikler eklenir. Tuzu atılır ve suyunu çekene kadar pişirilir. Koruk suyu ile yapılan bir yemektir fakat mevsimi olmadığı için erikle pişirilmiştir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}