8 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 8 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 8 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kuru Mantı nasıl yapılır, 8 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Kuru Mantı tarifi, Kuru Mantı malzemeleri, Kuru Mantı nasıl pişirilir, Kuru Mantı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kuru Mantı, Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı Nevşehir 08.05.2015 Kuru Mantı Tarifi nevşehir
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kuru Mantı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamur İçin:
su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
İçi İçin:
500 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Sos İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz karıştırılarak hamur yoğurulur. Üstü kapalı olarak dinlenmeye bırakılır.
KURU MANTI
Hamur İçin:
su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
İçi İçin:
500 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Sos İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz karıştırılarak hamur yoğurulur. Üstü kapalı olarak dinlenmeye bırakılır.
İçi için, tavaya yağ dökülerek kıyma kavrulur. İçerisine tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
Dinlenen hamur bezelere ayrılarak un yardımı ile açılır.Hamurdan çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. İçerisine iç harç koyularak uçları birleştirilir ve tereyağı sürülmüş tepsiye dizilir. Üzerine aralıklı tereyağı parçaları koyularak ocağın üzerinde kısık ateşte çevire çeviri yüzü kızarana kadar pişirilir. Başak bir tepisi yardımı ile alt üst yapılır ve diğer yüzü de aynı şekilde pişirilir. Sos için,salça ve su kaynatılır. Sıcak mantıya sos dökülüp suyunu çeken kadar ocakta çevrilerek pişirilir ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder