7 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 7 Mayıs perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 7 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Yarpuzlu Köfte nasıl yapılır, 7 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Yarpuzlu Köfte tarifi, Yarpuzlu Köfte malzemeleri, Yarpuzlu Köfte nasıl pişirilir, Yarpuzlu Köfte nasıl yapılır, nurselin mutfağı Fincan Kek, Nurselin mutfağı perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı Adıyaman 07.05.2015 Yarpuzlu Köfte Tarifi Adıyaman
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Yarpuzlu Köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
500 gr dana kuşbaşı
2 demet yarpuz ( Yabani nane)
2 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Köfteleri için:
250 gr çiğ köftelik kıyma
3 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Salçalar biraz yağda kavrularak içerisine nohut ve kuşbaşı etler ilave edilir ve düdüklüde haşlanır. Köfteler için bulgur, kıyma, pul biber, karabiber su ile iyice yoğurulur ve nohut büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Haşlanan nohut ve et tencereye alınarak içerisine yuvarlanan köfteler eklenir ve pişmeye bırakılır. İçerisine doğranmış yarpuz eklenir. 2-3 dakika sonra altı kapatılarak servis edilir.
YARPUZLU KÖFTE
Malzemeler:
500 gr dana kuşbaşı
2 demet yarpuz ( Yabani nane)
2 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Köfteleri için:
250 gr çiğ köftelik kıyma
3 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Salçalar biraz yağda kavrularak içerisine nohut ve kuşbaşı etler ilave edilir ve düdüklüde haşlanır. Köfteler için bulgur, kıyma, pul biber, karabiber su ile iyice yoğurulur ve nohut büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Haşlanan nohut ve et tencereye alınarak içerisine yuvarlanan köfteler eklenir ve pişmeye bırakılır. İçerisine doğranmış yarpuz eklenir. 2-3 dakika sonra altı kapatılarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder