Jüri koltuğunda Şef Rafet İnce, yemek yazarı ve stilisti Nastassia Coşkunseven ve Safiye Soymanın oturduğu program Kanal D'de!
Ödülün 10.000 lira olduğu yarışmada her gün günün yarışmacısı yemeklerini tattırıp puan almaya çalışacak.
Afyon Kaymağı Tatlısı Tarifi
Malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
Ceviz
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Çikolata sos
Çilek
Nane
Yapilışı; 1 litre sür tencereye alınır. Üzerine şeker, un,
margarin ve vanilya eklenir. Karıştırılıp ocağın üzerine alınır. Kıvam alana
kadar karıştırılarak pişirilir. Dikdörtgen borcamın içine hindistan cevizi
serpilir. Pişirilen muhallebi hindistancevizinin üzerine düzgün bir şekilde
döküp yayılır. Soğumaya bırakılır. Ilındıktan sonra 1 su bardağı süt ile krem
şanti yapılır, muhallebinin üzerine krem şanti düzgün şekilde
yerleştirilir.üzerine ceviz içi serpilir. donması için bekletilir.
Servis yapacağımız zaman üstüne hindistan cevizi, çikolata
sos eklenir keserek rulo şekli verilir. Çilek ve naneyle süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder