1 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Tulumba Tatlısı nasıl yapılır, 1 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Tulumba Tatlısı tarifi, Tulumba Tatlısı malzemeleri, Tulumba Tatlısı nasıl pişirilir, Tulumba Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tulumba Tatlısı, Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı 01.05.2015 Tulumba Tatlısı Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tulumba Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
TULUMBA TATLISI
Malzemeler:
Hamuru için:
1,5 su bardağı un.
3 adet yumurta.1 yemek kaşığı pirinç unu.
1 yemek kaşığı irmik.
1 yemek kaşığı nişasta.
yarım çay kaşığı şeker.
yarım çay kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı tereyağı
1,5 bardak su
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker.
2 bardak su.
yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
3 bardak şekere 2 bardak su konur. Yarım limonun suyu sıkılır ve şerbeti pişirilir. Şerbeti soğuk olması gerekir.
Tencereye 1,5 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tereyağ konur. Yarım çay kaşığı şeker ve tuz atılır. Kaynayınca
1 bardaktan 2 parmak fazla un konur ve karıştırılarak hamuru pişirilir. Kıvama gelince soğumaya alınır. Soğuyunca içine yedirilerek 3 adet yumurta kırılır pirinç unu, irmik ve nişasta konup mikserle çırpılır. Tavaya sıvı yağ konur.
Ocağın altı açılmadan soğuk yağa hazırlanan hamurdan sıkma torbası ile küçük küçük sıkılır.
Ocağın altı açılır ve yağ ısınırken tatlıda pişmiş olacaktır. Yağdan çıkar çıkmaz soğuk olan şerbete batırılır. Şerbetini çekince sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder