1 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 Mayıs cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Türkmen Mantısı nasıl yapılır, 1 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Türkmen Mantısı tarifi, Türkmen Mantısı malzemeleri, Türkmen Mantısı nasıl pişirilir, Türkmen Mantısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Türkmen Mantısı, Nurselin mutfağı cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı 01.05.2015 Türkmen Mantısı Tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Türkmen Mantısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
TÜRKMEN MANTISI
Malzemeler:
Hamuru için:
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz 6 su bardağı un
su
İç harcı için:
750 g dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur.
Soğanlar rendelenir ve kıymaya katılır. Tuzu, karabiberi atılır ve harmanlanır. İç harcı hazırdır.
Hamurdan bezeler alınır ve büyükçe açılır. 4 parmak kalınlığında kareler kesilir. Hazırlanan iç harçtan konur ve bohça şeklinde 4 kenarından birleştirilerek kapatılır.
Oluşan sivri tarafları karşılıklı birleştirilir ve şekli verilir. Kevgirin üzerine dizilir ve kaynayan sıcak su tenceresinin üstüne konur. Buharda pişeceği için kapak kapatılır.
Pişince sarımsaklı yoğurtla sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder