Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
BOHÇA KURABİYE
Malzemeler:
500 gram un
200 gram tereyağı
1 adet yumurta
50 ml krema
2\3 su bardağı pudra şekeri
İçi İçin:
200 gram ceviz
100 gram kayısı
2-3 yemek kaşığı bal
Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı:
Yumuşak tereyağı mikserle çırpılır. İçerisine pudra şekeri eklenerek tekrar çırpılır. Yumurta ve krema eklenerek iyice karıştırılır. İçerisine azar azar un ilave edilerek hamuru yoğrulur. İçi için ceviz ve kayısı robotta iri olacak şekilde çekilir. İçerisine bal karıştırılır. Yoğrulan hamur ikiye bölünüp iki yağlı kağıt arasında kalın olmayacak şekilde açılır ve bardak ağzı ile yuvarlak parçalar çıkarılır. Yuvarlak hamurların her birine top haline getirilmiş iç harç koyulur. Kenarlardaki hamur iç harcın üzerine toplanıp bohça şekli verilir ve birleşme yeri bastırılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek 175 derece sıcak fırında hafif kızaran kadar pişirilir. Piştikten sonra pudra şekeri ile süslenerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder