Şef Deniz Orhun’la birlikte hafta içi her gün saat 15:00 ‘de TRT1 ‘de ekranlarındayız.
Farklı tatlı tarifleri, pasta ve unlu, unsuz fırın ürünleri yapmanın püf noktaları… Deniz Orhun PASTANE’nin tüm sırlarını sizlerle paylaşıyor. Tüm tarifler programla beraber "renklitopuklar.blogspot.com"da
Bademli Unsuz Kek Tarifi
2 su bardağı fındık
1 avuç ceviz
2 su bardağı file badem
1 su bardağı çikolata
400 gram krema
Mereng İçin:
2 su bardağı şeker
8 yumurta akı
Bademli Unsuz Kek Tarifi
2 su bardağı fındık
1 avuç ceviz
2 su bardağı file badem
1 su bardağı çikolata
400 gram krema
Mereng İçin:
2 su bardağı şeker
8 yumurta akı
Hazırlanışı
Fındık robotta iri çekilir ve ceviz el ile kırılır. Fındık, ceviz ve badem tencerede rengi dönene kadar kavrulur ve kenara alınır. Mereng için yumurta akı ve şeker karıştırılarak kısık ateşte şeker eriyene kadar biraz tutulur. Daha sonra mikser ile krema kıvamına getirilir. Kuru yemişler ile mereng karıştırılıp yuvarlak kalıba yayılıp 180 derece sıcak fırında pişirilir. Çikolata benmari usulü eritilir. Krema mikser ile çırpılır. İçine soğumuş çikolata eklenip karıştırılır. Pişen bademli unsuz kek soğuyunca üzerine kremadan yayılır ve dolapta dinlenmeye bırakılır. Dinlene pasta isteğe göre süslenerek servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder