Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
PATATES PÜRELİ KUZU KEBABI
Malzemeler:
- 750 gr. kuzu kuşbaşı
- 2 soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 2 kırmızı biber
- 2 köy biberi
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Tuz
- Değirmen karabiber
Patates püresi için:
- 5 adet haşlanmış patates
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
Tencereye kuşbaşı kuzu etini koyuyoruz ve soteliyoruz. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Etler, suyunu bırakıp çekince soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Bezelyeyi, salçayı, defne yaprağını, tane karabiberi koyuyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın küp doğranmış biberleri ekliyoruz. Tuzunu atıyoruz.
Püresi için; patatesleri haşlıyoruz ve soyuyoruz. Patatesleri tencerenin içine rendeliyoruz. Tereyağını koyuyoruz, sütü ve tuzu döküyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Püreyi servis tabağına koyuyoruz. Üzerine pişmiş olan eti koyarak servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder