27 Mayıs 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Patates Püreli Kuzu Kebabı Tarifi



yeşil elma 27.05.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta  Patates Püreli Kuzu Kebabı tarifi, yeşil elma   Patates Püreli Kuzu Kebabı nasıl yapılır,  Patates Püreli Kuzu Kebabı malzeme listesi, Patates Püreli Kuzu Kebabı tarifi, Patates Püreli Kuzu Kebabı nasıl yapılır, Patates Püreli Kuzu Kebabı nasıl yapılır,  Patates Püreli Kuzu Kebabı tarifi, yeşil elma bugün, 27 mayıs 2015 çarşamba yeşil elma tarifleri, 27 mayıs 2015 çarşamba oktay usta tarifler, Patates Püreli Kuzu Kebabı nasıl yapılır


Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

PATATES PÜRELİ KUZU KEBABI

Malzemeler:
  • 750 gr. kuzu kuşbaşı
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 kırmızı biber
  • 2 köy biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Değirmen karabiber

Patates püresi için:
  • 5 adet haşlanmış patates
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz

  • HAZIRLANIŞI:

    Tencereye kuşbaşı kuzu etini koyuyoruz ve soteliyoruz. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Etler, suyunu bırakıp çekince soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Bezelyeyi, salçayı, defne yaprağını, tane karabiberi koyuyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın küp doğranmış biberleri ekliyoruz. Tuzunu atıyoruz.

    Püresi için; patatesleri haşlıyoruz ve soyuyoruz. Patatesleri tencerenin içine rendeliyoruz. Tereyağını koyuyoruz, sütü ve tuzu döküyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Püreyi servis tabağına koyuyoruz. Üzerine pişmiş olan eti koyarak servis ediyoruz.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}