25 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Baklalı DolmaTarifi



25 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 25 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı baklalı dolma tarifi, baklalı dolma nasıl yapılır, dolma tarifi, amasya yemekleri, amasya baklalı dolma tarifi








Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yarın Amasya yöresinden  Baklalı Dolma  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..

BAKLALI DOLMA
 
 
Malzemeler:
  • 1 kilo asma yaprağı
  • 750 gr. kemikli et
  • 2 su bardağı kuru bakla
  • 2 su bardağı kırık yarma
  • 2 yemek k. domates salçası
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay k. tuz
  • 2 çay k. pul biber
  • 1 yemek k. tereyağ
  • 5 yemek k. sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su

  • Hazırlanışı:
  • Baklalar biraz ılık suda bekletilir,
  • İç malzemelerin hepsi karıştırma kabına alınır üzerini geçmeyecek kadar su ile karıştırılır, bu baklaların yumuşamasını sağlayacak
  • Tencerenin altına kemikli etler dizilir,
  • Yaprakların parlak kısımları dışarda kalacak şekilde 1 tatlı kaşığı iç koyulup iki tarafından kapatılıp sarılır,
  • Sarmalar bitince su eklenip tereyağ parçaları koyulur ( su üzerini geçmeyecek ama gözükecek ) kısık ateşte pişirilir.







  • PAYLAŞ
      Blogger Yorumla
      Facebook Yorumla

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    }