Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
PATLICANLI MUSKA BÖREK
Malzemeler:
- 4 yufka
- 5 adet kemer patlıcan
- 3 köz kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Sosu için:
- 1 kase yoğurt
- 1 tutam dereotu
Hazırlanışı:
Patlıcanları ocak üstü köz aparatında közlüyoruz. Kabuklarını soyuyoruz. Köz patlıcanları ve köz biberleri doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu ve karabiberini koyup karıştırıyoruz. Yufkaları tezgaha üstüste koyuyoruz. Önce ortadan ikiye kesiyoruz. Yarım yufkaları da 3-4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.
Şeritlerin bir ucuna harcımızdan koyuyoruz ve muska şeklinde sarıyoruz. Yufkaların uçlarını yumurta akına batırıyoruz ve yapıştırıyoruz. Sıvıyağda kızartıyoruz. Yoğurdu bir kasede karıştırıyoruz. Dereotunu ince ince doğrayıp ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Dereotlu yoğurtla kızarmış börekleri servis ediyoruz.
Şeritlerin bir ucuna harcımızdan koyuyoruz ve muska şeklinde sarıyoruz. Yufkaların uçlarını yumurta akına batırıyoruz ve yapıştırıyoruz. Sıvıyağda kızartıyoruz. Yoğurdu bir kasede karıştırıyoruz. Dereotunu ince ince doğrayıp ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Dereotlu yoğurtla kızarmış börekleri servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder