Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
ÇİLEKLİ KUP
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 500 gr. çilek
Süslemek için:
- Köpürtülmüş şanti
Hazırlanışı:
Sütü tencereye koyuyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu ve vanilyayı koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Kup bardaklara kremayı paylaştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Çilekleri ayıklıyoruz ve doğrayıcıdan geçirerek püre haline getiriyoruz.
Küçük bir tencereye çilek püresini, nişastayı, şekeri ve suyu koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Çilek sosumuz pişince kuplardaki kremaların üzerine paylaştırıyoruz ve soğutuyoruz. Tatlımız tamamen soğuyunca köpürtülmüş krem şantiyle süsleyerek servis ediyoruz.
Küçük bir tencereye çilek püresini, nişastayı, şekeri ve suyu koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Çilek sosumuz pişince kuplardaki kremaların üzerine paylaştırıyoruz ve soğutuyoruz. Tatlımız tamamen soğuyunca köpürtülmüş krem şantiyle süsleyerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder