Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
1 kg pirinç
100 gr margarin
180 gr sıvı yağ
50 gr tereyağı
100 gr soğan
160 gr havuç
30 gr dolmalık fıstık
30 gr kuş üzümü
130 gr nohut
yenibahar
su
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Margarin, sıvı yağ ve tereyağı tencereye alınır. İçerisine doğranmış soğan eklenerek kavrulur. Daha sonra sırasıyla dolamalık fıstık, kuş üzümü, pirinç, rendelenmiş havuç ve nohut eklenerek kavurmaya devam edilir. Üzerine baharatlar, tuz ve su eklenerek pişmeye bırakılır.
ÖZBEK PİLAVI
Malzemeler:
1 kg pirinç
100 gr margarin
180 gr sıvı yağ
50 gr tereyağı
100 gr soğan
160 gr havuç
30 gr dolmalık fıstık
30 gr kuş üzümü
130 gr nohut
yenibahar
su
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Margarin, sıvı yağ ve tereyağı tencereye alınır. İçerisine doğranmış soğan eklenerek kavrulur. Daha sonra sırasıyla dolamalık fıstık, kuş üzümü, pirinç, rendelenmiş havuç ve nohut eklenerek kavurmaya devam edilir. Üzerine baharatlar, tuz ve su eklenerek pişmeye bırakılır.
0 yorum:
Yorum Gönder