Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı
1 su bardağı kuru meyve
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
yeşil fıstık
Hazırlanışı:
Tereyağını ve çikolatayı bir kaseye alıyoruz, buhar üzerine oturtarak eritiyoruz. Küçük küp şeklinde doğranmış karışık kuru meyveleri bir kaseye koyuyoruz ve sıcak suyla ıslatıp yumuşamaya bırakıyoruz. Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırıyoruz. Kuru meyveleri süzüp ilave ediyoruz. Cevizi iri kırıp ekliyoruz. Pudra şekerini ve kakaoyu döküyoruz. Eritilmiş tereyağı-çikolata karışımını da döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Ters çevirdiğimizde ortası çukur kalacak bir tart kalıbı seçiyoruz. Buzdolabı poşetini kesip açarak kalıbın içine seriyoruz. İçine bisküvili harcı koyuyoruz ve elimizle bastırıyoruz. Poşetin fazlasını üzerine kapatıyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
Kreması için, sütü, toz şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşınca limon kabuğunu rendeliyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Kremayı soğutuyoruz.
Tatlıyı servis tabağına ters çeviriyoruz. Ortasındaki çukura kremayı döküyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşırsa sütle kıvamını açıyoruz. Üzerine toz yeşil fıstık serperek servis ediyoruz.
KREMALI MOZAİK PASTA
Malzemeler:
3 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı
1 su bardağı kuru meyve
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
yeşil fıstık
Hazırlanışı:
Tereyağını ve çikolatayı bir kaseye alıyoruz, buhar üzerine oturtarak eritiyoruz. Küçük küp şeklinde doğranmış karışık kuru meyveleri bir kaseye koyuyoruz ve sıcak suyla ıslatıp yumuşamaya bırakıyoruz. Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırıyoruz. Kuru meyveleri süzüp ilave ediyoruz. Cevizi iri kırıp ekliyoruz. Pudra şekerini ve kakaoyu döküyoruz. Eritilmiş tereyağı-çikolata karışımını da döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Ters çevirdiğimizde ortası çukur kalacak bir tart kalıbı seçiyoruz. Buzdolabı poşetini kesip açarak kalıbın içine seriyoruz. İçine bisküvili harcı koyuyoruz ve elimizle bastırıyoruz. Poşetin fazlasını üzerine kapatıyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
Kreması için, sütü, toz şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşınca limon kabuğunu rendeliyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Kremayı soğutuyoruz.
Tatlıyı servis tabağına ters çeviriyoruz. Ortasındaki çukura kremayı döküyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşırsa sütle kıvamını açıyoruz. Üzerine toz yeşil fıstık serperek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder