25 Mayıs 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Kremalı Mozaik Pasta Tarifi



yeşil elma 25.05.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta  Kremalı Mozaik Pasta tarifi, yeşil elma   Kremalı Mozaik Pasta nasıl yapılır,  Kremalı Mozaik Pasta malzeme listesi, Kremalı Mozaik Pasta tarifi, Kremalı Mozaik Pasta nasıl yapılır, Kremalı Mozaik Pasta nasıl yapılır,  Kremalı Mozaik Pasta tarifi, yeşil elma bugün, 25 mayıs 2015 pazartesi yeşil elma tarifleri, 25 mayıs 2015 pazartesi oktay usta tarifleri

 

Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

KREMALI MOZAİK PASTA

Malzemeler:
3 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı
1 su bardağı kuru meyve
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata

Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:
yeşil fıstık

Hazırlanışı:
Tereyağını ve çikolatayı bir kaseye alıyoruz, buhar üzerine oturtarak eritiyoruz. Küçük küp şeklinde doğranmış karışık kuru meyveleri bir kaseye koyuyoruz ve sıcak suyla ıslatıp yumuşamaya bırakıyoruz. Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırıyoruz. Kuru meyveleri süzüp ilave ediyoruz. Cevizi iri kırıp ekliyoruz. Pudra şekerini ve kakaoyu döküyoruz. Eritilmiş tereyağı-çikolata karışımını da döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Ters çevirdiğimizde ortası çukur kalacak bir tart kalıbı seçiyoruz. Buzdolabı poşetini kesip açarak kalıbın içine seriyoruz. İçine bisküvili harcı koyuyoruz ve elimizle bastırıyoruz. Poşetin fazlasını üzerine kapatıyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.

Kreması için, sütü, toz şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşınca limon kabuğunu rendeliyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz. Kremayı soğutuyoruz.

Tatlıyı servis tabağına ters çeviriyoruz. Ortasındaki çukura kremayı döküyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşırsa sütle kıvamını açıyoruz. Üzerine toz yeşil fıstık serperek servis ediyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}