22 Mayıs 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Çilekli Alman Pastası Tarifi



yeşil elma 22.05.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta  Çilekli Alman Pastası tarifi, yeşil elma   Çilekli Alman Pastası nasıl yapılır,  Çilekli Alman Pastası malzeme listesi, Çilekli Alman Pastası tarifi, Çilekli Alman Pastası nasıl yapılır, Çilekli Alman Pastası nasıl yapılır,  Çilekli Alman Pastası tarifi, yeşil elma bugün, 22 mayıs 2015 cuma yeşil elma tarifleri, 22 mayıs 2015 cuma oktay usta tarifleri


Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI

Malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı toz şanti
  • Yarım paket yaş maya
  • Su

Kreması İçin:
  • 2,5  su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı labne
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

İçi Harcı İçin:
  • Çilek

Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Toz şekeri ve toz şantiyi serpiyoruz. Ortayı havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yumurtaları kırıyoruz. Sütü döküyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla önce mayayı eritiyoruz, tereyağını da sıvılarla karıştırdıktan sonra un alarak hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurları diziyoruz. Üzerlerine hafif bastırıp yassılaştırıyoruz. Streç filmle üzerlerini kapatıp mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Labneyi koyup çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuyunca şanti torbasına dolduruyoruz. Pişen hamurlar ılıyınca bıçakla sandviç gibi kesiyoruz. İçlerine krema sıkıyoruz. Çilekleri dilimleyip içlerine koyuyoruz. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}