Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
4 yufka
350 gr kıyma
5 soğan
5 yeşil biber
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı
Yağlamak için:
125 gr tereyağı
Üzeri için:
yumurta sarısı
susam
KIYMALI DOLAMA BÖREK
Malzemeler:
4 yufka
350 gr kıyma
5 soğan
5 yeşil biber
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı
Yağlamak için:
125 gr tereyağı
Üzeri için:
yumurta sarısı
susam
Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğruyoruz. Büyük bir tavaya zeytinyağı döküyoruz ve soğanları soteliyoruz. Biberleri minik küp şeklinde doğruyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymayı ve peşinden biberi ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini döküyoruz. İstediğimiz baharatları koyuyoruz. Altını kapatıyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz ve ilave ediyoruz.
Tereyağını eritiyoruz. Yufkaları tezgaha üst üste seriyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz. Yarım yufkaların üzerine fırçayla eritilmiş tereyağı serpiyoruz. Yufkaların uzun kenarına kıymalı harçtan uzunlamasına koyuyoruz. Yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ortadan başlayarak ruloyu yuvarlak şekilde koyuyoruz. Diğer hazırladığımız ruloları da etrafına sararak büyütüyoruz. Üzerine kalan eritilmiş tereyağı varsa onu sürüyoruz, yumurta sarısını sürüyoruz. Susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder