Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı süt
Tuz
İçi İçin:
100 gram sürülebilir peynir
1 kase zeytin ezmesi
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Sarı haşhaş
Hazırlanışı:
ZEYTİN EZMELİ DİLİM PİZZA
Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı süt
Tuz
İçi İçin:
100 gram sürülebilir peynir
1 kase zeytin ezmesi
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Sarı haşhaş
Hazırlanışı:
Un ve tuz karıştırılıp ortasına maya, tereyağı, maden suyu ve süt eklenerek yoğurulur. Yoğurulan hamura un serpilerek oklavayla açılır. Yufkanın üzerine uç kısmı boş kalacak şekilde peynir sürülür
Peynirin üzerine de zeytin ezmesi sürülerek, hamurun boş kalan kısmına su serpilerek rulo yapılır.1-2 parmak kalınlığında kesilerek yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. Tepsi mayası için dinlendirilir. Dinlendikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek, haşhaş serpilir. 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder