Nurselin Mutfağı 6 Nisan 2015 Velibah Tarifi



6 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 nisan pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 nisan 2015 nurselin mutfağı Velibah nasıl yapılır, 6 nisan 2015 nurselin mutfağı Velibah tarifi, Velibah malzemeleri, Velibah nasıl pişirilir, Velibah nasıl yapılır,nurselin mutfağı Diyarbakır yemekleri,





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Velibah tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


VELİBAH

Malzemeler:
Hamur İçin:
 5 bardak un
 1 paket kuru maya
 1 çay kaşığı toz şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
 Su
İçi İçin:
 5 adet patates
 1 tutam maydanoz
 1 kaşık pul biber
 1 çay kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Ilık su , şeker ve maya karıştırılır. İçerisine un, tuz ve yeterince su eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurun üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
İçi için haşlanmış patatesler rendelenerek pul biber, karabiber, tuz  ve ince doğranmış maydanoz ile karıştırılır. Mayalanan hamurdan bezeler alınıp tatlı tabağı büyüklüğünde açılarak içerisine  iç harç koyularak kapatılır Kapatılan kısım alta gelecek şekilde tekrar açılıp yağsız tavada veya saçta pişirilir. Sıcakken servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}