6 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 nisan pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 nisan 2015 nurselin mutfağı Gazete Baklavası nasıl yapılır, 6 nisan 2015 nurselin mutfağı Gazete Baklavası tarifi, Gazete Baklavası malzemeleri, Gazete Baklavası nasıl pişirilir, Gazete Baklavası nasıl yapılır,nurselin mutfağı Gazete Baklavası
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Gazete Baklavası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
3 bardak un
3 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık sirke
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 çay bardağı ılık su
İçi İçin:
1 bardak ceviz
Şerbet İçin:
3 bardak şeker
4 bardak su
Hazırlanışı:
GAZETE BAKLAVASI
Malzemeler:
3 bardak un
3 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık sirke
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 çay bardağı ılık su
İçi İçin:
1 bardak ceviz
Şerbet İçin:
3 bardak şeker
4 bardak su
Hazırlanışı:
Hamur için yoğurt, sıvı yağ, sirke, ılık su,yumurta karıştırıldıktan sonra içerisine tuz, un ve kabartma tozu eklenerek hamur yoğurulur. Daha sonra yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakılır.
Su ve şeker kaynatılır. Altı kapatılmaya yakın limon damlatılır ve ılımaya bırakılır. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp un ve nişasta yardımı ile olabildiğince ince açılır. Oklavaya gevşek sarılıp temiz kağıda açılır içerisine ceviz serpilir. Bir beze daha açılıp aynı şekilde açılarak diğer yufkanın üzerine kapatılıp tekrar ceviz serpilir. Kağıdın karşılıklı iki ucundan ortaya doğru rulo yapılıp ortada üst üste getirilip tek rulo haline getirilir. 4 parmak kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir. Bitince üstüne erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı gezdirilir.180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. soğuyunca üzerine ılık şerbet gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder