06 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 06.04.2015



06 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 06.04.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 06 nisan 2015 son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 06 nisan 2015





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..




VELİBAH

Malzemeler:
Hamur İçin:
 5 bardak un
 1 paket kuru maya
 1 çay kaşığı toz şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
 Su
İçi İçin:
 5 adet patates
 1 tutam maydanoz
 1 kaşık pul biber
 1 çay kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Ilık su , şeker ve maya karıştırılır. İçerisine un, tuz ve yeterince su eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurun üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
İçi için haşlanmış patatesler rendelenerek pul biber, karabiber, tuz  ve ince doğranmış maydanoz ile karıştırılır. Mayalanan hamurdan bezeler alınıp tatlı tabağı büyüklüğünde açılarak içerisine  iç harç koyularak kapatılır Kapatılan kısım alta gelecek şekilde tekrar açılıp yağsız tavada veya saçta pişirilir. Sıcakken servis edilir.





GAZETE BAKLAVASI

Malzemeler:
 3 bardak un
 3 yumurta
 1 çay bardağı yoğurt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 kaşık sirke
 1 paket kabartma tozu
 1 fiske tuz
 1 çay bardağı ılık su
İçi İçin:
 1 bardak ceviz
Şerbet İçin:
 3 bardak şeker
 4 bardak su

Hazırlanışı:
Hamur için yoğurt, sıvı yağ, sirke, ılık su,yumurta karıştırıldıktan sonra içerisine tuz, un ve kabartma tozu eklenerek hamur yoğurulur. Daha sonra yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakılır.
Su ve şeker kaynatılır. Altı kapatılmaya yakın  limon damlatılır ve ılımaya bırakılır. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp un ve nişasta yardımı ile olabildiğince ince açılır. Oklavaya gevşek sarılıp temiz kağıda açılır içerisine ceviz serpilir. Bir beze daha açılıp aynı şekilde açılarak diğer yufkanın üzerine kapatılıp tekrar ceviz serpilir. Kağıdın karşılıklı iki ucundan ortaya doğru rulo yapılıp ortada üst üste getirilip tek rulo haline getirilir. 4 parmak kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir. Bitince üstüne erimiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı gezdirilir.180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. soğuyunca üzerine  ılık şerbet gezdirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}