Nurselin Mutfağı 9 Nisan 2015 Sini Köftesi Tarifi



9 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 nisan perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 9 nisan 2015 nurselin mutfağı Sini Köftesi nasıl yapılır, 9 nisan 2015 nurselin mutfağı Sini Köftesi tarifi, Sini Köftesi malzemeleri, Sini Köftesi nasıl pişirilir, Sini Köftesi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Sini Köftesi, Nurselin mutfağı mersin yemekleri, Nurselin Mutfağı  09.04.2015 Sini Köftesi Tarifi





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Sini Köftesi tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

SİNİ KÖFTESİ

Malzemeler:
Hamuru İçin:
4 adet patates
6 çay bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
2 bardak un
2 kaşık biber salçası
1 fiske tuz
1 bardak su

İç Harcı İçin:
750 gr kuzu kıyma
3 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 kaşık biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 bardak su

Hazırlanışı:
Bulgur ve irmik sıcak su ile ıslatılarak şişmesi için bekletilir. İçerisine un, salça ve tuz ilave edilerek yoğurulur. Biraz yoğurduktan sonra içerisine haşlanmış patates ilave edilerek yoğurmaya devam edilir.Tavada kıyma et ve kuru soğanlar sıvı yağ ile birlikte kavrulur. İçerisine salça,tuz,karabiber eklenir. Kapattıktan sonra doğranmış maydanoz ilave edilerek soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur 2'ye ayrılır. Yuvarlak fırın tepsisine yağlı su ile ıslatılan il ile ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yayılır. Üzerine kıymalı harç dökülür.Üzerine tekrar hamur döşenir ve en üstüne yağ sürülür.Bıçakla dilimlere ayrılır ve üzerine bir bardak su gezdirilerek 180 derece ısıtılmış fırında 45 dk  kızartılır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}